Saturday, July 31, 2010

target!



salam
ini target..mau ke GREECE!!!
meh sayang..kita simpan duit lagi
saya nak jalan2 kat sini
hoho





pastu saya nak pakai baju gini..ala2 Greek goddess
mesti comelll!
hahahakkk


caiyok2!
target mesti ada
tata

Thursday, July 29, 2010

crisis point

salam

tiap tamadun akan ada satu masa mengalami titik krisis (crisis point)
dan dari titik tu lah akan menyebabkan manusia dalam tamadun tu akan berubah,,cuba selesaikan krisis
whether they will turn into a better or worse condition...it depends on what they learn about the crisis

weh..tibo2 serius
hahahhaa
aku kut tgh krisis,,,krisis pertukaran kerjaya
keh keh keh
takde la sampai tahap krisis,,cuma stress tu tinggi sket
haha
ye lah...
aku rase otak aku ni dah bertukar 360 darjah
i am a medical officer..otak aku hanya ubat n patient...dah tu je kerja aku since few years back
pastu campur2 sket ngn admin...still i've managed to adapt it...wink*
tup2 bila kena campak kat pulau nih
tmpt operasi 24 jam kawal pantai
otak aku dah kena tune balik
selain kena tau pasal field medical ..yg ni takpo la lagih
aku kena tau pasal radar..pastu camna nak plot kapal2 belayar..nautika..knot..degree nk tukar2..pastu angin tiup berapa laju ,arah mana , kumpulan2 pengganas senjata , adat2 puak2 kat pulau2 di sabah ,mana aku nk wat format report pendatang asing , report operasi,sempadan antarabgsa...dan byk benda tah ape tah!
uwaaaaaaaaa....
aku rase nak mampos..poning den!
nape lah aku sorg je doctor kat sinih
pompuan sorg2...
aku nih ganas sangat ker?
tu la pasal kena assigned wat keja ginih
hohohohoho


so aku dah jadik biol kejap
ari2 aku make up
hahahahaha
complete ngn maskara , blusher ,lipstick,concealer n eye shadow bleh la..sket2 ..hihihi
naseb la
pakai loreng pon celoreng lah
janji aku rase hepi bile make up
cun tak cun lain citer
tapi aku ni rase aku jelita sokmo!
selagi boss tak marah...okey lah
hahahaha
boss aku kat sini cam mereng2 sket
hihihi..kutuk boss sendirik!
ye la jauh dari keluarga
kesian plak
mostly askare kat sini yg jaga perairan sabah dan pintu keluar masuk negara tinggal family kat semenanjung
lama plak tuh
3 bulan
keja lak 24 jam,tmpt lak high risk
kesian kan?
so hargailah sket askare kita...hihihi(pelajaran moral tetiba*)

tapi yg tak besh,
muka aku dah sunburn naik bot laju nak mampos tuh
so cam udang kena bakar lah
tapi i still cunnnn..hihihi
sebab naik bot gi pulau2 yg kocik2 tuh...heli tak leh masuk!
best gak...macam citer gerak khas je naik bot..hahahaha

ape pon
doakan aku jgn jadi mereng sudah lah
dengar2 gossip org atasan..aku kena duk sini at least 2 tahun!!!
what the ....????!!
dapat anak sabah la bahhhhhh
hihi
tata


ni pic one of museum at Venice...aku stress je aku tgk pic honeymoon..huhu..2nd honeymoon please??

Tuesday, July 27, 2010

teringat lah plak



dalam byk2 movie pasal criminal...movie ni yg paling best..utk aku la..
satu sebab 2 heroes yg hensem kacak giler yg aku mmg minat berlakon bersama2
pastu lagu soundtrack ni best!!
macam kena je ngn jiwa aku..music tu...hihihi
dah setahun dah
kejap je..tup2 1st august ni dah main kat HBO

hmm..kenangan tul....the most amazing thing that ever happened!

Sunday, July 25, 2010

payauu

salam

korang tau tak payau?
bukan rase air payau
tapi kat sabah nih..payau tu daging rusa
last week..aku and officers lain baru turun dari nuri kat airport tawau
dah malam
perut pon mmg keroncong plus rock kapak dah
lapar nak mampos
so diorang ajak aku pekena sup payau

sampai sana
sbb lapar yer pasal
bukan sup je kitorg order
payau goreng lada hitam ,payau goreng merah , payau bakar semua kitorg belasah
sedappp woo
daging cam daging lembu..tapi takde bau dan tekstur dia halus n ringan
rase cam tak bersalah je aku ngap 2 pinggan sup payau!
hahaha..
diorang ckp kat sini rusa yg diburu..takde yg ternak..sbb tu lah best
hohoho

sape nak rase ..harga yer rm 25 sekilo
tu tak termasuk packaging lagi
haha...
nk wat bussines payau lah...bwk balik semenanjung
ngeh2

aku agak stress lah keja sini
tapi wat2 hepi je lah
demi sebungkus megi!
hahah
after all..we all got mortgage to pay!

tata

Saturday, July 24, 2010

bergegarrr..

Berita Harian Online | Tiada ancaman tsunami di Sabah akibat gempa Mindanao


salam

kuat gak rase gegaran kat tawau nih
aku kat dalam bilik air mase tu
cam pening2 lalat jap
goyang ke kiri ke kanan
ish
cuak giler
dah terbayang bangunan runtuh2
seb bek aku tak lompat kuar
riso aku..dah la keliling tawau nih laut jer
cuak2

Thursday, July 22, 2010

hidup baru

salam


waaa...baru dpt update blog
busy nak mampos
sampai Tawau..dah start keja
operational area
huhuhu
tak suka!
penat!
ari ke 2 - ke 3 dah kena lawat pulau2 sekitar sabah ni
naik nuri plak tuh
cuak siot!
awal pagi sampai ke malam!
ces
sangat ponat
rumah pun kitorang tak jumpa lagi...
nak rent umah..tapi mahal siot!
teres 2 bilik je kalu fully furnished rm 800 ++
skang duk hotel lagi
hahhaaha.
takpe
nanti leh claim
kihkih

makanan kat sini not bad!
sedap2!
sini seafood fresh
sebab aku malas..selalu mkn kat kedai
dan aku selalu balik malam2
sini 620pm dah magrib
subuh lak 450am
giler awal!
hihihihi


sini ramai org bajau
bajau lak ada bajau laut,darat dan macam2 lagi la
bandar dia not bad lah
ade gak KFC, Pizza Hut
Mc D takdok lah
tapi sini wat pe mkn fast food ye tak?
fresh food bersepah2
kena rajin carik kedai jah
hehe
kereta lak diorang prefer 4 wheels drive
kayo weh
keja gapo gak...
hihihi
motor payah nak jumpa
satu lagi anjing2 bersepah2
tgh2 jalan pun ade
tapi mesra alam
sini tak leh bunuh anjing
satu kesalahan bawah undang2 adat diorang
hihihi
sian kucing meow2...kena struggle ar to suvive!

tapi kat pulau2 kecik
miskin je diorang
budak2 bogel kurus bersepah
sekolah pon tak
ade pon kelas 3M- yg askare buat percuma
tu pon limited ar
kesian plak
ye lah...ic pon takdak
jauh tertinggal diorang nih

pe pon aku try enjoy hidup sini
nasib ade laki nak bermanja2 mengadu citer
kerja aku yg byk terbang2..ke tempat terpencil..ke pesisir pantai,,untuk jaga kesihatan askare yg kawal pintu masuk negara byk wat aku abaikan laki aku
sian la plak
aku pegi keja awal pagi..malam baru nak balik...penat2 malas lah nak berkasih sayang
heheheh
ape pun kena balance la yer
nak happy kena la sacrifice sket

nanti nak upload gmbr..nk kena pilih2
heli nuri tu hensem gak..tiap kali nak landing je,kena ade sorang crew jenguk ke bawah to make sure safety before landing
giler la macho..hanya ngn tali seutas je mamat tu tergantung
hensem..kacak!heheh

untuk famili n kawan2...i really miss u all!
muahhhh

Thursday, July 15, 2010

aku dah jadik perindu maha agung!

salam

dah confirm!
isnin ni aku fly ke tawau
naik MAS la plak...biase askare bagi air asia je
rezeki aku la kut
after 2 days of full briefing by superiors about my duty there..i think i am ready
nak kena jaga 26 pulau2 sekitar tu
waduhhhhhh
termasuk 10 penempatan operasi darat sekitar sabah
naik bot naik Nuri je la aku,,
walaupun aku nih cuak nak naik heli Nuri tu,,heheh
asyik jatuh jer...dah usia heli tu dah dekat 2 dekad..rosak aje lorr
weyy...tetiba pulak terlebih cuak
hoho
padehai dolu kat desert Sahara naik chopper tua yg buruk busuk ngn Russian pilot yg otai..sukati mak bapak dia je nak landing or take off caner..hehe
terkenanglah plak!
takpe lah..demi tugas dan negara
wakakakakaaaaa
podacit!

skang nih tgh pening dan penat tgn packing barang...
naseb bek tak byk barang
tapi dalam tak byk tu 10 kotak gak laaa...
penuh ngn baju2 keja jer
washing machine ngn tv tak bawak pon
beli kat sana la kut
sana lagi mahal eh?
mana2 la
aku dah malas tgk brg bersepah2 ni
aku rase sepjg aku kawen ni..aktiviti utama aku ngn laki aku adalah packing barang!!
dari awal kawen..pastu nak ke Sahara,,pastu time honeymoon..pastu bile balik Mesia..
tu je keghoje teman berdua!
heheh
tu la...tak sempat aku nak peknen...ngeh ngeh....=P

ape pon tugas kat sana
i try to enjoy myself!
mmg la berat dan mencabar sket tugas kat sana..tapi dgn cara tu lah aku akan belajar lagi byk tentang kerja dan kehidupan
cewahhh
semangat!
yg pasti aku dah rindu gila babas kat family aku..kawan2 aku..
asyik nak nangis jer.jap2 tgk pic family..jap2 tgk fb kwn2
huhuhuhuhu

ok la
nk gi berkasih sayang jap
hahha
tata

Tuesday, July 13, 2010

facebook - pro n cons

salam

saje nk tulis pasal nih
sebab aku ade terbaca status one of fb user
statement dia lebey kurang cam ni lah....fb ni tempat org show off or ayat comelnya menunjuk2...tunjuk gambar posing2 lah, gambar kawen lah ,gambar gi melancong , gmbar baby lah , gambar laki or bini or nenek lah..
hihihi
aku tergelak2 lak baca
siap ade la komen2 seterusnya..ade yg sokong..ade yg menyanggah
bukan ape...dah nama social networking kan
mestilah untuk tujuan sharing...
cuma niat tu je la..kalu dia nak menunjuk2..bagi aku sukati dia lah
tapi kalau tanya aku..senang je jawapan aku....we are what we think!
nape kita nak anggap orang lain menunjuk2..?
nape kita nak anggap org yg selalu fb tu takde kerja..or asyik2 muka dia kat newsfeed?
nape kita anggap org yg letak gmbr kawen or baby org tu show off?
nape kita nak anggap org yg selalu update fb tu org yg addicted with fb?
eh, banyak lak ayat nape nih?
hihi..aku extract dari komen2 status fb user tu la
then if we think like that...then what happen to facebook?
takde lah nk share2,,nak tau update terbaru kawan2 or family yg jauh di mata...
lagi2 skang ni..bila makin dewasa..bila kawan2 dan diri sendiri punya komitmen masing2...rase relevan fb nih...senang kan???
teknologi dicipta untuk menyenangkan manusia...tak gitu ker?
kalu yg salah guna tu ..nak cakap ape kan..
even taik lembu yg berasap dan gam tu pon ade org salah guna...hehehe..leh jadik alat untuk mengebestkan diri
hahaha


ape pon pendapat korang pasal fb nih
semua nya terletak atas diri masing2
tepuk dada tanya selera....sy nak mkn budu!heheh
yang penting kita terus gembira,..dikelilingi family dan kawan2 wpon secara virtual jer
sebab hadiah yang paling bernilai dalam hidup kita adalah keluarga dan kawan yang tersayang
bukan harta benda atau material lain!


nak tanye..best tak twitter?nk try la plak..eheh

tata

Monday, July 12, 2010

interview aku

salam

maka sesudahnya berakhirlah satu interview oleh sebarisan doktor2 pakar dan pegawai2 atasan
hendaknya menjangkau apa yang diimpikan

hahahaha
amik aku bersajak...tetiba mode nak berpuisi
tengah hati bahagia ni..bakat terendam nan satu pon terserlah


bahagia??
hmm...result interview tu cam aku dah agak
kena la tunggu 2 -3 tahun lagi utk aku sambung master
alasan cam biasa lah...dah lapuk pon reason tu..takde budget
pastu alasan mcm2 lah
yg duk mencantas guna "kabel" besar tak nak citer ke?,,opss..hihihi
dunia skang kan....standard la tu
it's all about who you you know..not what you know
tak paham??....paham2kanlah

takpe la
lain tahun i try lagi..sampai u all muak tgk muka i yang cun nih
never give up! caiyok2!(^o^)/

bile aku bgtau laki aku
muka dia monyok cam kucing kurap yg kena simbah ngn air
hihi..
beriya2 dia nak aku dpt further study...siap nak bagi aku laluan dulu..lepas aku jd pakar(God's willing!) baru dia nk amik ape yg dia minat iaitu internal medicine
dont be sad dearest...ade la rezki nanti....i know u always want the best for me...
nanti aku try lagi dan lagi dan lagikkk
kalu tak dapat2 gak jadi pakar bedah hidung orang pun takpe sayang oiii...
aku jadik pakar penggoda cukuplah yang oii
hahahaha


ape pon aku faham dan redha...selagi jadi kuli,kena la dgr ckp superiors
tapi tadi sempat gak ngumpat2 ngn geng kat spital pasal org2 atasan!ahakss
hihihi
standardla tu ar...
dosa pun kira standard la yer cik akak oiii.....*wink*

2-3 tahun tunggu nk further study,agak2 cukup la kan nak buat anak 2-3 org??
hihihi
caiyok2

tata

Saturday, July 10, 2010

goreng2

salam

sok ade interview
kat KL
hospital baru yg gah tu
hihihi
aku mcm biase tak nah nak prepare ape2
prepare nak menggoreng ajaaa
minyak semua jenis aku ade
cakap jer
minyak senyonyong,,minyak pengasih,,,
haha
minyak bekas goreng ikan pun ade
cukup la tu kannn


interview untuk further study
nak amik master la plak
rase tak cukup lah ilmu kat dada
tapi nk amik master ni byk dugaan kannn?
takpe lah
baru lah best hidup nih
tak gitu

ape pon niat kena betul
barulah berkat ape yang kita usahakan
sebab Tuhan nilai dari usaha ,,bukan sekadar hasil


ape pun
doakan aku nak menggoreng sok nih

tata

Thursday, July 8, 2010

nak mengadu...=(

salam
aku rase sangat sedihh
sedih yang amat2 sangat
nak mengadu tapi malas
inappropriate pon ade


huhuhu


takpelah
jom buat2 happy

hehehe

hahaha


tengok cite Predator tadi..hihihi...tak ngeri pon.boring adelah!
seb bek bukan aku yg bayar tiket
ngeh2

tata

Tuesday, July 6, 2010

bau durian!!

salam

burrrpppp......
sendawa jer bau durian
tak suka tul!
tapi time makan tak ingat dunia
tu pon aku mkn 2 ulas jer
nak amik hati mak mertua...eh.mak mentua..which one is correct eh??
aku ngeri bila ingat calorie level dlm tiap ulas durian tu
pergghhhh!!



kalu dah nama yer mkn durian
means , aku kat kampung laki aku kat perak
ni tokey deghoyan , manggis , langsat ,jambu
hoho
sonang la kalu aku nak mkn manggis
fevret gua tuh
kan i ni ratu...so i pon suka makan ratu buah! =)
berbakul aku mkn manggis tadi..siap duk bersila kat atas lantai dapur mengadap pintu belakang
bukan aku segan nak mkn depan...
tapi sebab senang aku nak baling kulit manggis ke laman belakang umah
hahaha
org tak tau sebab belakang umah ade semak samun!
lagi satu bapak mertua aku nih rajin..suka menyapu kat bawah rumah ni
eheh
menantu hantu!!!


ni balik kampung laki jap
sebab nak wat kenduri doa selamat
sebab aku nanti nak ke Tawau
bukan aku mintak!
mother in law yg beriya2!
hihihi,,gasak le mak
buat lah kenduri ape pon
janji bukan saya yg memasak kannn
saya tolong memakan jer
sekali lagi title menantu hantu dipahat ke dahiku yg licin mulus nih!
heheh

bila ntah nak pi ke Tawau...??
aku pon dah naik pening
jap2 postpone,,jap2 nanti ni lah..tu lah
biasak lah..kalau dah melibatkan implikasi kewangan
gomen dah nak bankrap kut!
nk claim pon susah
gasak ko la pak najib n the gang...janji jgn jadi cam Greece!
tu pon ade possibility kita jadi camtu..
negara ni kocik ajo,,kome laie arif...
hihi,,dah kuor slang perak teman,,,

ape pon
sok menjamu durian dan manggis lagi lah
dah dusun tgh berbuah lebat
tak makan kang ,,nanti balik KL rugi plak
aku rase bukan dah tahap menjamu..tapi tahap nak tido ngn deghoyan pon leh!
lauk pauk pon mesti ade tempoyak
jangan nanti kentut pon bau durian
hahahahaha



ape pon, kawe kalu balik perak..mesti riiiiindu umah kat besut!
uwa...uwa...cepatla abe wey...nok kelik besut!!!

tata



ni lah dia rumah PIL saye,,silalah dtg kalau nk mkn durian free!

Friday, July 2, 2010

what a woman should know

salam

thanks to Azrah for allowing me to steal this from her fb
i really like this one...and it is sooo true

u should know these things below,my girlfriends...


EVERY WOMAN SHOULD KNOW...
how to live alone... even if she doesn't like it...


A WOMAN SHOULD HAVE...
enough money within her control to move out and rent a place of her own, even if she never wants to or needs to...


A WOMAN SHOULD HAVE ...
something perfect to wear if the employer, or date of her dreams wants to see her in an hour...


A WOMAN SHOULD HAVE ...
a youth she's content to leave behind....


A WOMAN SHOULD HAVE ...
a past juicy enough that she's looking forward to retelling it in her old age....


A WOMAN SHOULD HAVE ...
one friend who always makes her laugh... and one who lets her cry..


A WOMAN SHOULD HAVE ....
a good piece of furniture not previously owned by anyone else in her family....



A WOMAN SHOULD HAVE ...
eight matching plates, wine glasses with stems, and a recipe for a meal, that will make her guests feel honored...



A WOMAN SHOULD HAVE ...
a feeling of control over her destiny...


EVERY WOMAN SHOULD KNOW...
how to fall in love without losing herself..


EVERY WOMAN SHOULD KNOW...
how to quit a job, break up with a lover, and confront a friend without ruining the friendship...


EVERY WOMAN SHOULD KNOW...
when to try harder... and WHEN TO WALK AWAY...


EVERY WOMAN SHOULD KNOW...
that she can't change the length of her calves, the width of her hips, or the nature of her parents..


EVERY WOMAN SHOULD KNOW...
that her childhood may not have been perfect...but its over...


EVERY WOMAN SHOULD KNOW..
whom she can trust, whom she can't, and why she shouldn't take it personally...


EVERY WOMAN SHOULD KNOW...
where to go... be it to her best friend's kitchen table... or a charming inn in the woods... when her soul needs soothing...


EVERY WOMAN SHOULD KNOW...
what she can and can't accomplish in a day... a month...and a year...


HOYEAHHHH...!!!!

Thursday, July 1, 2010

what a husband need?

i got it from adik Hawa's blog
kelakar nak mampos!
sila sila baca


Installing a husband

Dear Tech Support,


Last year, I upgraded from Boyfriend 5.0 to Husband 1.0 and noticed a distinct slow down in overall system performance, particularly in the flower and jewelry applications, which operated flawlessly under Boyfriend 5.0.


In addition, Husband 1.0 uninstalled many other valuable programs, such as

Romance 9.5 and Personal Attention 6.5, and then installed undesirable programs such as


NBA 5.0,

NFL 3.0 and

Golf Clubs 4.1.


Conversation 8.0 no longer runs, and HouseCleaning 2.6 simply crashes the system.


Please note that I have tried running Nagging 5.3 to fix these problems, but to no avail.


What can I do?


Signed,

Desperate.

Baca artikel ini sepenuhnya untuk tahu apa jawapannya


DEAR DESPERATE,


First, keep in mind,

Boyfriend 5.0 is an Entertainment Package, while Husband 1.0 is an operating system.


Please enter command: ithoughtyoulovedme.HTML, try to download Tears 6.2, and do not forget to install the Guilt 3.0 update.

If those applications work as designed, Husband 1.0 should then automatically run the applications Jewelry 2.0 and Flowers 3.5.


However, remember, overuse of the above application can cause Husband 1.0 to default to Grumpy Silence 2.5, Happy Hour 7.0, or Beer 6.1.

Please note that Beer 6.1 is a very bad program that will download the Snoring Loudly Beta.


Whatever you do, DO NOT under any circumstances install Mother-In-Law 1.0 (it runs a virus in the background that will eventually seize control of all your system resources.)


In addition, please do not attempt to reinstall the Boyfriend 5.0 program. This is an unsupported application and will crash Husband 1.0.


In summary, Husband 1.0 is a great program, but it does have limited memory and cannot learn new applications quickly. You might consider buying additional software to improve memory and performance. We recommend Cooking 3.0 and Hot Lingerie 7.7.


Good Luck!

Tech Support

*if i was the Tech Support..i will recommend to install program Kegatalan Melampau 24/7 version 9.5.....
hahahahaaa

kenapa kahwin??

salam

budak kecik mmg unik
penuh ngn curiosity
and try to understand and adapt adult's world
sounds cute right??

tapi..
kalu dah dekat 40 kali diulang soalan sama
agak2 cute lagi tak??
soalan ni selalu ditanya oleh anak buah aku yg umur 3 tahun lebih ni
lagi2 bila dia tengok aku salam n cium tangan laki aku
"kenapa cik idah kawin?"
mula2 tu mmg lah aku jawab ngn penuh ilmiah
antara jawapan2 aku..sbb cik idah dah besar...sbb sayang...sbb dah smpi waktu..bla..bla..bla
tapi ada sekali aku dah boring menjawab
aku jawab dgn tepat....
"sebab dah GataL!"
hahahhaha
senyap budak tu...sambil tanye lagi...
"bukan gatal .kena garu je ker??"
aku jawab lagi ngn tenang..."ni yang tak buleh digaru2 lagi"
"ooo.....paham2....tapi cik idah...gatal kat mana?" penuh innocent soalan itu


SUDAHHHHH......
ambik ko.....
hahahahahah
last2 aku ajak main basikal
kesimpulannya aku dah biol ngn soalan budak nama Sofia nih
kalu anak aku lama dah aku cepuk...
wakakakaaaaaa

tata

knight and day



salam


semalam kan hari rabu
mission nak tgk movie ngn harga murah
abis keja dekat malam
so tgh2 malam kitorg gi Melaka Mall
ada MBO
masa aku survey harga kat internet ,price for each ticket only RM 5
alih2 time bayor
adik manis kat kaunter cakap RM 10
dia cakap sbb movie baru
ceh
lenkali ckp la awal
kang dah tertipu

tapi kann
best lah citerr tu
dah la hero hensemmmmmmmm
Tom Cruise la katakan
rasa nak menggatal je tengok mamat hensem nih
hahahhaahaaa
kelakar giler
aku gelak berdekah2
lawak lah citer ni
dah la Cameron Diaz tu comel dan kelakar org yer
macam gua lar...hihihihihi
tapi aku cun lagi la sket....

citer ni cam ala2 citer The Killers
tapi best dan kelakar lagi....
pi lah tengok
tak rugi la bayar RM10,,,
sedapkan hati sbb mission not accomplished!


ape pon nak bagitau..jangan beli popcorn MBO
tak sedap langsung!
aku dah cakap tak nak beli makanan rapu yg berkalori tinggi tu*cewaah*
tapi laki aku degil cam kepala batu
ha!padan muka tak abis sbb tak sedap....
heheheh


tata

My Other Stories

Related Posts with Thumbnails