Sunday, April 25, 2010

honeymoon...tour of life

akhirnya...honeymoon gak la aku
selepas dekat sebulan planning...siap gaduh2 sbb pilih destinasi
mmg at first aku nk sangat ke London..and Armsterdam,,nk tgk bunga tulip
tapi bila laki aku ni survey harga fligh..sangat la mahal
ni leceh ngn orang financially conscious..hoh!
plus dia cakap ..sy minat architecture kat rome tu...
wat muka ala2 kucing cite shrek
pergh...
ok la...bos...aku pon nak tgk kesan Empayar rome yg gah sgt tu
dan aku minat sungguh ngn sejarah Rome..teringat Cikgu Zamri yg hensem ngajar..kehkeh

then kitorang decide...orait...
dari Agadir Morocco...kita pi Paris pastu Milan pastu Rome
ni semua route ikut harga flight and geografi ye tuan2....
last2 aku nak gi Venice...sbb terpengaruh ngn citer sorang askar Italy kat sini..kena pi sekali dalam seumur hidup..Venezia =venice in Italian language

semua yer plan sendiri dan dari internet
dari booking flight , hotel , transport ,do n donts and semua info laaa
banyak laki aku ler buat
aku yer task pilih mana lokasi nk gi...sonok tul hidup..hihihi
byk website yg menarik....
contohnya..utk book hotel - gi je www.booking.com....gilo sonang..murah lak tu
utk info lak..virtualtourist.com
sgt la membantuuu
and plus kengkawan askar di sini....
dah keja ngn UN..baik tanye org negara sendiri...sonangg

banyak tul kenangan
ntah..kadang2 aku rase honeymoon aku ni lebih pada tour of life
bila di tempat orang rase kecik je diri
rase kerdil di sisiNya...tiap kali melangkah..selalu ucap syukur kepadaNya

ye lar..sbb aku cuma ade laki aku n Dia
apa2 yg berlaku semua serah pada Dia...
mcm tiap kali nak lepas security kat airport
aku selalu doa agar dimudahkan
sbb status aku nih laaa...kuar dari benua Africa..askar lak tuh.dr plak..pakai tudung lakkk
ye laa..dunia after sept 11....
macam2
penuh surat2 kena bawak..passport tu kena tilik cam emas..sure dekat sejam lah tiap kali kat passport controll tu
riso sangat...ingat aku nk bwk bom kaa..hahahaaa
ade sekali aku kena bukak tudung...ni kat paris....
pengalaman tuk dikenang
laki aku lagi laa..hahaa,,tu laa,,muka dah mcm org Sahara..

pastu kat Italy
esp kat Rome n vatican city
asal nmpk muka aku je..dorg toleh2..bukan 2 kali..3-4 kali
ye la pakai tudung
diorang ni kan dulu diperintah bwh gereja
even vatican city skang ni pon bwh pope..
biase yer mak cik pak cik la
mula2 menyampah gak
lama2 kelakar lak
ade sorg pak cik kat roma metro stesen..toleh2 byk kali
aku plak gi je dekat dia..duduk sebelah dia dlm tren..pastu aku senyum
haaaa....mgelabah pak cik..hihihihi

hmm byk lagi
maleh nk type
tapi aku byk belajar pasal marriage life gak
sbb byk up and down mase honeymoon...sama la cam marriage
we expecting wonderful.happy things ahead
tapi bila yg sebalik yer berlaku
kita sama2 hadapi
as long we are together in this
ooo...bahagia la plakkk
sungguh....esp kat Venice..rase cam couple yg dah lama kawen,,,,tenang jer
plus ramai pasangan2 veteran kat situ..hahahahha


adoi
ngntuk
nk gi minum cappucino la//kat riyadh..cafe glamer kat sini..
ok tata

My Other Stories

Related Posts with Thumbnails