Wednesday, December 28, 2016

Grabcar experience


Salam everyone!

Now I am officially Grabcar user

Hahaha this happen when i am forgot to renew my roadtax,
2 weeks overdue
Wakaka nasib tak kena saman
Dah tau mula la cuak kannn
Bagus tak aku


Since aku dah jadi full time housewife nih,.. Hahaa syok gilerrr
Wpon kejap je, nanti nk pulun kerja n class balik πŸ˜’πŸ˜‘
Aku asyik ke sana sini
Mainly go for shopping, art class , kids gymsport utk 2 budak tuh
So car is a must!

And i just download the Grabcar app
Tu je!
Senang jer!
Aku sangat excited kalau dapat lady driver. Boleh nyembang2!tak hengat donia
HaahhaaπŸ˜„πŸ˜„

Thursday, November 12, 2015

Early Childhood Education

salam

amik kau. tajuk skema rama
hehe aku nih memang skema. cun plak ehh
tajuk kena skema sebab nanti aku merepek merapu dahh tak tau pe cerita

hehe

aku tengah biol nih
mana tadika yang bagus untuk anak aku Humaira' nih
semua aku dah pergi survey
masalahnya aku nih standard tinggi sangat ke?
kehkehkeh
aku cuma nak tadika yang takde uniform, boleh hantar lambat2 jam 8.30 ke atas ke
budak2 punya otak ni alert and conscious bila jam 8.30 am ke atas
cortisol hormon tinggi masa tuh
nak ajar ape pun lekat
tu pon x boleh. alasan sebab tu rules dia
ape daaa

satu lagih
ada exam
whatttt??
exam budak2 kecik nak buat ape
nanti limit budak punye real potential

uniform pun satu hal. boleh ke xde uniform?
baju asal bersih sopan okey je lah kan
hehehe
satu hal nak beli uniform. anak aku nih x nak pulak baju sama ngn orang
hehhe


buntu sungguh.
takpelah nanti survey lagik
aku nak dia main2 ngn budak2 jer
tapi sebenarnya kan , budak2 nih elok belajar masa umur 7 tahun, so dia kurangla masalah fokus,dari segi psychological la
asyik nak berjoget ngan aku je. hehe. tu yang jadi langsing mummy nih hehhe

Laki aku cakap, awak bukak tadika sendiri la ye
Hmm good idea tuh 
Agak2 korang laku tak??
Hihihihi

Hannah ralit tengok kakak n daddy dance hihi

Babai





Tuesday, November 10, 2015

Emma Jane Nursing Bra

salam

mari divert kepala aku yang sendat dengan cardiology terms
due date 3 hari laagiii
sambil pam boleh la berblog bagai
aku tertido pun ngan ECG strip hehehe
Humaira' selalu tanya what is this mummy?
senang aku jawab this is for mummy's work. to see wether the heart is functioning good or not
dia angguk je. tak tahu la paham ke idok
hehehe


aku memang particular betul ngan bra nih
hahaha mestila nak jaga tetek kannn hahaha
aku dah try macam2 bra. just name it. triumph , sloggy, cap giant, cap online autumns la fabulous mom la
oihhhh payahhh tak sedapp
londehhh ja
last2 masa gi bertenet ngan laki aku kat Great Eastern mall
aku jumpa kedai Bebehaus
wahh syokk barang baby banyakk
jumpa la bra nih
pegang2 material dia.. waa macam bestt
yang tak senang loose je nampak
so aku pun beli
laki aku yg bayar kekekekehh
nafkah ni tau

sampai rumah try terus
best!
material dia sedap la. tak panas. takde melekat2 kena susu
pakai 3 hari straight pun ok. serap peluh
yang penting  support bagus
aku boleh la berjoget2 dengan Humaira'
takde goyang2. nanti tak cantik tetek
hahahaha
aset penting tuuu
hehehehhe

gambar takde. sebab aku tgh pakai hehehhee

ade2 je kan aku nih
tu la tak nak buat assignment awal2
birthday aku semalam pun bleh aku lupe
nasib amir send msg wish
dia kat sabah.ada operasi libatkan 3 negara.biase la doktor *askar hensem . eh
heheh

babai








Tuesday, September 29, 2015

Freemie Collection Cup :: my own experience ::

salam

macam2 gadget sekarang utk breastfeed mom
hehehe
ni Freemie - gadget yang hot di pasaran sekarang

aku tau pasal freemie ni bila gi satu kedai nak beli handsfree nursing bra
sale assistant tu tunjuk kat aku Freemie ni. aku macam wahh ini pon ade ye
tapi sebab kedai tu letak harga RM 350 , aku rase mahal
plus aku tak pernah tau or baca review pasal benda freemie nih

balik umah, sambil netek Hannah
aku start browse pasal Freemie ni
wahhh byk review positif
and i start asking around especially to my friends who using this thing
Nampak gaya aku bleh ngepam sambil tengok patient!πŸ’ͺπŸ’ͺ

while browsing , i bumped into lelong website 
murah dia jual freemie
RM 259
since aku guna Spectra M1 , i do not need the anti back flow
Jimat RM50!
another positive point to Spectra M1πŸ’‹πŸ’‹

basically , freemie ni botol ditukar jadi cup so boleh masuk dalam bra
jadi bila pump takde la botol tu terjojol keluar and perlu dicover ngan kain ke shawl ke
so aku dah pam guna kat rumah - time memasak and time baca buku and time lipat kain.marvellous!
aku juge pam masa aku attend lecture and seminar. mmg senang even aku duduk kat front seat still leh ngepam. siap aku tuang susu hasil perahan ke dlm botol storage atas meja. hahaa mesti org belakang aku wondering apo ko bondo minah tu buattt

Pros
1. boleh pam dalam baju
2. tak yah guna nursing bra pun takpe. oleh guna bra biasa
3. part dia senang dibasuh. senang dipasang - aku pemalas , aku tak basuh pun sepanjang seminar. aku biar je dlm bra haha
4. boleh pakai siap2 cup tu dlm bra, kalu nak pam. sambung je tiub tu
5. hasil perahan agak banyak, aku rasa sbb senang nak pam so rajin ngepam, byk la hasilnya hehe
6. suction pam (my case guna spectra m1) not affected at all
7. Aku boleh bangun berjalan , duduk tapi jangan recline lebih2 nanti tumpah susu haha( janji xde duk setempat je masa pam. Lecehh)

Cons
1. Mahal . utk benda collection jer... tapi maybe barang baru n utk tampung cost R&D kottt
2. tetek akan jadi besar sedikit. dalam 20% bigger. tetek aku kecik je, kalu org tetek besar maybe lagi besar kot - ini ade solution, pakai je tudung labuh or lilit je shawl haha
3. Freemie ni tak sesuai utk org yang jenis suka tgk susu masa pam or yg perlu diurut2- sbb payah nak intai dlm bra
4. Tube yg insert kat cup tu mcm tak secure enough, tapi xdela tercabut lagi. Cuma risau mak2 ganas mcm aku nih kann... Feemie need to improve on this matter. 


itu saje. gua memang happy dgn benda nih. senangkan kerja guaaaa
Sejak aku guna nih. Dh 3 org terpengaruh turut guna freemie hehehe. Bleh jadi promoter ginih😝😝

sekian review tak berbayar gua

Gua tgh pam freemie 😍

Babai






Monday, September 28, 2015

Set berpantang simple yet practical

Salam

Set berpantang rekaan sendiri
Hehe
Anak no 2 ni, dh pandai laa
Dulu anak no 1, ambik satu set nona roguy aku beli
Dalam rm 240 gituuu
Tapi aku guna 2-3 benda jerrr
Membazirrr


So utk kali ni
Aku just guna 
1. Pil phytonatal nonaroguy - yg ni pun sbb x nk bg sembelit. Mmg menjadi
2. Minyak herbanika nonaroguy . Best minyak ni. Guna satu bdn sbb bau wangi n panas jee
3. Krim barut herbanika- ni aku amik adik aku punye. Sbb benda ni pki kejap jerr. Xyah beli satu tube
4. Sabun tanamera- best ah sabun ni. Sbb dia ade bijik2, bleh buat scrub. So no need param
5.set mandian herba tanamera


Ye itu shj. Aku guna sampai habis. Xde bazir2. Bagus kan??
Jimat pun ye sbb aku beli loose item je . Kos dlm rm 160 je
Tak payah mahal2 satu set
Bila breastfeed ni n ade lak kelas nak attend mmg kena pantang simple je
Janji disiplin♥️♥️ ( slim itu impian) kehkehπŸ™Š

Thursday, September 10, 2015

Daddy's princesses

kata kata itu doa,,


nak2 lagi kata2 itu diulang2 dekat sepuluh dua puluh kali sehari

haha


ayat yang aku selalu guna utk dodoikan Humaira' n Hannah

be a good girl..like daddy
be cute like mummy..hehehh


hehe


Friday, September 4, 2015

Mak anak dua

salam

betul cakap kawan aku mimi
ada anak dua orang ni perasaan dia lain
macam puas hati , feeling content je bila tgk dua anak kita interact each other (si kakak kiss or tolong nyebuk masa mandi or tukar diaper si adik) or when watching both of them sleeping soundly
rasa macam complete pun ade
alhamdulillah
rasa sangat sebak bila ingat Tuhan laaagii sayangkan kita 10x ganda lebih dari rasa sayang kita kat anak
tu pon Allah campak je rasa sayang tu kat hati kita
Subhanallah..alhamdulillah


aku pun dah tukaq jadi macam octopus
since ada adik ni, tetiba si kakak nak makan bersuap, nak aku mandikan
gediks
haha sibling rivalry start sudehhh

kita ni mak2 ape yang tak leh buat
netek anak sambil tu tgn satu lagi duk kat keyboard...(wat assignment/online shopping hehe)
sambil netek sambil tgn satu lagi menyuap si kakak yg ngade2
sambil netek , kaki tu terjulur2 nak amik remote tv sbb suruh si kakak dia sibuk main ngn barbie
tukar diapers sambil mata n mulut tlg baca buku si kakak (dah 10x baca pun! haha)
ambil nursing pillow dgn kaki pastu flip naik ke atas riba n put in d position sambil satu tangan dukung anak
sapu rumah sambil dukung anak (babywearing)
haa ni aku buat gak , gi toilet ngn si kakak ade sekali (toddler knows nothing about personal space huh) n riba si adik
terer tak
hahahahaha
merasa la bau mummy ni ye anak2  hehe

ek eleh.. haha mak2 kat nepal or tibet selamba je babywearing anak daki gunung keja kutip daun teh reck oiii

hehehe

salute to all moms in d world!


babai

My Other Stories

Related Posts with Thumbnails