Tuesday, October 26, 2010

sengih saja lah

salam

asyik2 kena tinggal
sabau je la
nasib rumah dah ada tv
hehe
layan gak cerita chinta tu..


morning sickness getting tougher
whatever i ate..1 hour after..bluwek!
riso plak
tapi nafsu makan tetap tinggi
hehe


nnt nak pi scan
pi kaco kwn aku kat spital tawau tu..
nk tgk after the organogenesis phase
senang jadik obgyn sendirik
hehe
baru tak membazir electric gomen utk scan
hoho

nape sejak akhir2 ni ramai tul menyesakkan fikiran kat tempat kerja
or just blame it to hormonal imbalance??
hehehhe

5 days to go!
our first anniversary
kojap aje rase yer...cam time mengorat2 dulu lagik

tata

Tuesday, October 19, 2010

aku yang bukan aku

salam

sekarang ni aku bukan aku
eceh
macam ayat org blues
mmg aku bukan aku laa

skang ni lubang hidung aku tak mo bau badan sendiri
tensi2
ye la..bau badan sendiri pun aku nk muntah!
bukan busuk pun...
perfume yg aku beli time honeymoon kat Milan tu pon tak leh nak tipu idung aku
last2 bau sabun yg aku rembat kat MB hotel mase aku duk bertapa selama 2 minggu masa mula2 sampai tawau
sbb dia bau cam herbs!
plus colour pink!
hehe
bau perfume rumah aku yg brand mahal2 cam ambipure ,glare..semo aku tak boleh
nk muntah!
last2 perfume cap giant yg harga 7 hinggit tu jugak aku ok
baik berjurus tul baby ni heh


sama la benda2 yg aku ngidam
masa laki aku dekat seminggu kat KL
ambek hang...seminggu tu aku duk sorang2..huhu..muntah sorg2!urut diri sendiri..
weekend tu aku mati kutu nk wat ape..dah sorg2..makan pun tak mo..tido je la
eh mengarut lak
mknn y g aku ngidam semua yer cikai2(bak kakak aku ckp)
aku nk roti kering la.roti balak la.peanut butter.mushroom soup yg peket2
yg lain aku tak nak
tak lupa mangga muda

ha!
satu lagi
aku skang ngidam yg manis2
abis aku mkn gula2 kat atas meja colleague sebelah meja
aku ade beli gula2 sendiri
tp tak berkenan di tekak....apekahhhhh


ayah aku suh baca surah at tin byk kali lepas solat
so, nanti anak comel!insya Allah
hehhehe

tata

Saturday, October 16, 2010

lubang hidung

salam

kalau lah aku ni buleh pakai jubah ke tempat kerja
dah lama aku pakai purdah
macam citer ayat2 cinta
bukan sbb aku lagi nmpk cun jelita..ahaaa
tapi sbb aku nak cover lubang hidung aku ni
sgt la sensitif sejak2 nih
nk sumbat ngn tisu..kang anoxia lak.plus x cunn..hihihi

tak sangka gak
morning sickness aku ni quite bad
dah 2x aku sick leave
bangun jer tido..hidung aku bau bilik..muntah!
bukan sbb bilik i busuk kayy..tp sbb bau udara..*sgt la complicated kalu nk describe bau udara nih*
masuk bilik air..udara dia agak lembap..aku bluwekk gak
bau air kuar dari kepala paip pun aku tak bleh tahan..meloyaaa
abis mandi .masuk bilik ..meloyaa lagi
bukak almari..uwekk lagi
aku tak bleh bau suasana / environment yg berlainan
masuk dapur....muntahhh lagik
lubang hidung ni sensitipp tul
aku nih ngn lubang hidung mmg tak bleh pisah eh?

pi kerja pun sama..masuk jer dlm kereta..aku tak bleh bau kereta or aircond yg wangi2 tu
so,tiap kali tu gak la driver kena off aircond..driver pun dah faham
hehehe
tiap kali amik aku..diorang bukak siap2 tingkap...fresh air
pastu diorang drive laju2..riso aku terbluweekk dalam kereta...
kang jenuh diorang basuh muntah aku

masuk jer ofiss..aku meloya lagi...tak boleh aku bau aircond nih,,
lari2 pi toilet..aiyark,,bau lain lagi...so lagi induce vomitting
so memang aku melepek jer kat mejaa...
bau jer org bancuh nescaffe..aku rase cam berpusing2 kepala aku
heheheh...sian diorang...kena bancuh n minum kat luar
mengada2 x aku?
hihihihi

abis tu nak wat camne
standard la kann...
kat pejabat aku asyik kunyah epal hijau tenyeh ngn asam boi...heaven laaa!!!!
tak pun aku sumbat asam boi dlm limau kasturi..seeeddddaaaappp!
macam dunia ini ana empunya tau...
semerbak bau limau satu ofis..hehe
nasib la boss n colleagues mostly bapak orang
so diorang sgt memahami...
in fact diorang byk advise aku itu ini...


nasi, aku ok lagi..buleh telan..
cuma aku kureng ayam or daging
masuk mulut aku rasa nk luah balik
so aku asyik makan ikann jer
nasib sabah ni ikan murah n segar...
ni mmg pure anak sabah ni,,hehehe

so,tisu tangan mmg tak lepas dari tgn aku..
nk cover lubang hidung yg sensitf sgt nih
serius rindu nak balik rumah..nak tido makan jer!
sabarlah hati..
tugas tetap diutamakan..huhuhu

tata...*ni sebelah tgh syok tenyeh asam boi kat epal hijau..sini mangga muda takde!*

Monday, October 11, 2010

senyummm


salam
syukur alhamdulillah
dpt peluang yg tak ternilai ini
harap diberi kesihatan dan rahmatNya hingga ke akhirnya






p/s- asyik meloya n muntah jer.....ni terkenang ma kat kampung!huhuhuhuhu

Wednesday, October 6, 2010

'mak nga'


salam

aku mmg mak nga akhir2 ni
tau tak mak nga tu ape
dia yer pronounce kena ade sengau sket
hehehe

mak nga tu ayat skema yer lalai.cuai.pelupa
nk ckp aku sgt mak nga tahap max...bila ari sabtu lepas
aku pi supermarket
seingat aku aku letak handphone aku dlm trackbottom
maybe licin kut
it slipped out..
tp cam tak logik
or maybe aku tgh call kakak aku ari tu...aku pi campak kat lantai supermarket tu
heheheh

sekali dah sampai umah
aku mencarik2 handphone
mana la letak nih
aku try miscal pakai handphone laki aku
ehh
takde bunyi
eh cuak la plak
tp sbb aku pening2.letih
aku malass...aku nk tido
wpon mase tu dah lepas asar
heheheh
sekali daaa...no aku muncul kat tefon laki aku
sah!
ade handphone aku ilang
n ade org jumpa
org laki - suara dlm 30-an
nama dia en ramadhan
macam baik jer nama yer
aku on jer nk jumpa lepas isyak
tp laki aku tak mo
dia nak jumpa en ramadhan tu laa nii gak
laki aku ckp bahaya..kang org tu nk rompak aku ke ape ker
hehehehhe
byk sungguh spekulasi dlm otak dia
hihihi
aku call balik mamat tu
dia ckp nak jumpa kat masjid
haa..cam baik jer bunyi yer
masa tu dah kul 530pm
sini 6.03pm dah maghrib
waa..baguih org ini
tp laki aku tak caya
dia nk ikut n dia suh aku duk je dlm keta
pastu suh duk kat driver side
laki aku ckp..kalu jadi ape2 blah jer dari sana...kalu kena belasah,dia sorg jer kena
terkekeh2 aku dgr
ade ker gitu,cam movie lak
tp zaman skang nih,ape2 pon leh jadik kan
org skang ganas..bunuh siap bakar2 lagi
ishhh

so aku ngn laki aku tunggu la depan masjid
sambil laki aku membebel2 nape la aku lalai sgt
bahayakan diri la
alaa..aku tak sihat sgt,,bdn pun letih,pening lagii
kan??
sekali ade mamat baju jubah putih ketuk tingkap kereta
eh
tgn dia ade handphone aku
aku melompat suka la
sambil ucap terima kasih aku nk hulur duit
tp en ramadhan ni tak mo plak
warak je penampilan dia...berjanggut , bercelak,senyum je tgk aku suka dpt tefon balik
laki aku pi salam ngn dia
sambil minta maaf susahkan dia dtg pulangkan balik hp aku


bertuah kan aku!
hehehe
wpon hp aku ni tak mahal
tp gile cuak kalu ilang
payoh!
nasib ade lagi insan berhati mulia
zaman skang nih
soooo lainkali leh la ilang lagi kan???

heheheheheh
tata

rindu la pulak!

salam

sejak akhir2 ni rindu adik , akak
rindu kat ma especially
huhu
rindu laki aku pon
hehehe
berpisah 8 jam jer
tu pon nk rindu2
mengada2!

tgk pemandu yer tag nama fikri...aku teringat plak adik aku si fikri tu


mcm2 perangai aku skang nih!
tata

Monday, October 4, 2010

pening kepala

salam

kepala saya pening
pening
pening


saya rasa nak balik duk rumah jer
tido mkn tido mkn balik


hehehehe
mimpi je la kan

tata

Friday, October 1, 2010

The devil wears Prada

salam
hahahah
kaya la setan tu pakai Prada....
tetiba nak mengarut

utk sape2 yg tau pasal movie ni
baru leh paham ape yg aku nk bebelkan kat sini
utk sape yg tak tau...pandai2 ler kome!
heheheheh


been sooo busy lately
keluar rumah awal..at the first light....then come back at home at the last light
hihi..sejak duk tmpt operasi ni asyik guna army* jargon je,,hohoh
maksud nya aku kuar awal pagi..balik dah mlm
tu pon kdg2 kena keja mlm2 ari
laki aku asyik kena tinggal jer
pi keja dia masih berlingkar atas katil
balik kerja dia dah enak2 wat taik mata
huhuhu
hampess
macam org keja toreh getah plak
tugas utk negara..ceh!ayat poyo aku kuar lagi


start ari ni dah slow down sket
alhamdulillah
aku merungut gak kat laki aku..busy!busy!penat!nk berenti keja..nk jadi model plak!
eh!tetiba rasa lawa.hihi
dia plak jawab..busy tu maksudnya awak tu tak reti manage ur time!tak baik merungut!nk jadi model biskut meri ke?!
cess
tp ade betul gak
aku mmg tak reti manage masa la kuttt


sepjg kebizian aku nih
hahaha
sbb audit* dtg..standard la kan!
we work better under pressure
and when we r working under the pressure...we can learn about our self..our real capability..and we can know who u can trust or not..who u can rely on or not...
masa ni la byk yg nak backstabbing kannnn
to impress the boss
to show off urself...but suppressing others
takpe la kannn...
aku rase betul2 mcm movie tu
sakit hati aku!
tapi aku sabarkan je la
hidup ni wat ape sakit hati ngn org..mrh2 org..last2 kita ke kubur gak
nanti bila dah dlm kubur
rs nyesal lak..duk atas dunia yg secoit nih
abiskan masa atas dunia sakit hati ngn org..marah org...sedih2 berendam air mata sbb org buat kat kita mcm2,org fitnahkan kita,sebarkan cerita tak betul pasal kita merata2
apa barang kan??
letih jer..apaa pun tak dapat
nak korek balik kubur naik ke atas dunia dah tak dapat sbb dah mati terbujur kaku!
alahaiii...
so bear with what ever people trying to do with u
org2 dengki jaki busuk hati ni biarlah ngn dunia mereka sendiri
janji kita happy...because when u r trying to give the best to ur work,not everybody will approve ..
pepaham la yerr...
janji kita wat kerja macam apa yg dibayar oleh gomen utk kita
fullstop.


gapo2 pun
aku nak ucap tahniah kat kawan aku..si mimi..nak kawen dah...9/10
weh..seminggu lagi weh
tak sabor nk nengok ko mekap2..lawa
mesti hang dah tak sabor yer
dah tak lalu mkn minum mandi
hihihihi
lastly but not least..enjoy the last moments being a single lady!
ni dah tak leh U turn balik tauuu
hahahahahahaa

aku nak tido la
sini subuh awal..430 dah kena bangun
hihihi
kang jap lagi nk kemas umah..nak pindah umah lagi..pastu nk siap2 gi majlir ari raye..pastu nk gi shopping.yeay!!
eh..shopping kat parkway jer..sini mana ade pavilion..huhuhu
ok
till then
tata
ciaw

My Other Stories

Related Posts with Thumbnails