Friday, September 4, 2015

Mak anak dua

salam

betul cakap kawan aku mimi
ada anak dua orang ni perasaan dia lain
macam puas hati , feeling content je bila tgk dua anak kita interact each other (si kakak kiss or tolong nyebuk masa mandi or tukar diaper si adik) or when watching both of them sleeping soundly
rasa macam complete pun ade
alhamdulillah
rasa sangat sebak bila ingat Tuhan laaagii sayangkan kita 10x ganda lebih dari rasa sayang kita kat anak
tu pon Allah campak je rasa sayang tu kat hati kita
Subhanallah..alhamdulillah


aku pun dah tukaq jadi macam octopus
since ada adik ni, tetiba si kakak nak makan bersuap, nak aku mandikan
gediks
haha sibling rivalry start sudehhh

kita ni mak2 ape yang tak leh buat
netek anak sambil tu tgn satu lagi duk kat keyboard...(wat assignment/online shopping hehe)
sambil netek sambil tgn satu lagi menyuap si kakak yg ngade2
sambil netek , kaki tu terjulur2 nak amik remote tv sbb suruh si kakak dia sibuk main ngn barbie
tukar diapers sambil mata n mulut tlg baca buku si kakak (dah 10x baca pun! haha)
ambil nursing pillow dgn kaki pastu flip naik ke atas riba n put in d position sambil satu tangan dukung anak
sapu rumah sambil dukung anak (babywearing)
haa ni aku buat gak , gi toilet ngn si kakak ade sekali (toddler knows nothing about personal space huh) n riba si adik
terer tak
hahahahaha
merasa la bau mummy ni ye anak2  hehe

ek eleh.. haha mak2 kat nepal or tibet selamba je babywearing anak daki gunung keja kutip daun teh reck oiii

hehehe

salute to all moms in d world!


babai

3 comments:

MNAS said...

tunggu besar sket...berebut mainan plk..ibu yg pening..haha

Sakina Adam said...

rinduuuuuu mairaaaaaa n nak jumpa hannah!

hamiDahRecKs said...

Mimi - hohoho jadi refereee la kiteee
Kiena - cepat laaaa balik ,kita g ngetehhhh

My Other Stories

Related Posts with Thumbnails